ГоловнаПолітика

Тягнибок розраховує на крісло спікера у новій ВР

Лідер "Свободи" розповів про передвиборні плани партії.

Тягнибок розраховує на крісло спікера у новій ВР

ВО "Свобода" розраховує на власну фракцію у Верховній Раді нового скликання, в яку увійдуть 50 нардепів.

Про це заявив лідер партії Олег Тягнибок.

"Впевнені, що цього року в парламенті вперше з'явиться націоналістична фракція. На останньому з'їзді "Свобода" сформулювала свою мету на майбутні парламентські вибори: фракція націоналістів у 50 народних депутатів і посаду спікера", - заявив Тягнибок.

За словами політика, досвід попередніх виборчих кампаній показав, що "Свобода" на виборах "зазвичай отримує результат вдвічі, а то і втричі більше, ніж малюють соціологи".

"Враховуючи нинішній рейтинг - близько 6% - і динаміку його зростання, конкретну цифру можете спрогнозувати самі", - зазначив Тягнибок.

За словами лідера партії, "Свобода" також розраховує і на солідний результат в мажоритарних округах. "Наприклад, на минулих місцевих виборах 2010 року "свободівці" тотально виграли мажоритарку в Галичині, гарний результат був і в містах - обласних центрах Правобережжя", - нагадав він.

Тягнибок також повідомив, що партійних список буде затверджено на з'їзді, який відбудеться 1 серпня.

За його словами, зараз завершуються переговори з Комітетом опору диктатурі за погодженням єдиних кандидатур в мажоритарних округах. "Однозначно, що кандидати від "Свободи" будуть балотуватися в мажоритарних округах в усіх регіонах України, включаючи Крим і Донбас", - сказав Тягнибок.

Нагадаємо, раніше член партії Юрій Сиротюк заявляв, що ВО "Свобода" піде на вибори до Верховної Ради самостійно, але продовжить співпрацю з Об'єднаною опозицією по мажоритарних округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram