ГоловнаПолітика

ПР погрожує Литвину судом

Регламентних порушень під час затвердження закону про мови не було, заявив Єфремов.

ПР погрожує Литвину судом
Фото: tsn.ua

Голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов допускає судовий позов проти голови Верховної Ради Володимира Литвина, якщо той відмовиться підписати закон про мови.

Про це він сказав на брифінгу.

"Погодьтеся, що одна людина не може зупинити рішення, яке увалила більшість. У такому разі будуть судові процедури і подальше просування щодо цього питання", - сказав Єфремов.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи означає це, що Партія регіонів може подати позов проти Литвина в разі непідписання ним закону про мовну політику, Єфремов відповів, що "Регіони" за будь-яких обставин доведуть затвердження цього закону до кінця, в тому числі використовуючи і судові розгляди за необхідності.

"У нас не залишається іншого шляху, будьте впевнені, ми в кожному разі доведемо до завершення це питання", - сказав він.

За словами депутата, в Конституції відсутні норми, які дозволяють спікеру парламенту не підписувати затверджений Радою законопроект. Водночас Єфремов зазначив, що в законодавстві немає норм, які передбачали би покарання голови Ради за непідписання ухваленого закону.

Єфремов наголосив, що юридична служба Партії регіонів нині працює над цим питанням, тож буде ухвалено правильне виважене рішення, як домогтися остаточного затвердження мовного закону.

При цьому, на думку депутата, під час затвердження закону про мовну політику не було жодних регламентних порушень.

Окрім того, Єфремов, як і раніше, вважає заяву Литвина про відхід у відставку з поста голови Ради емоційним і сподівається дійти до консенсусу зі спікером і переконати його продовжити роботу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram