ГоловнаПолітика

Свідок у справі Луценка не зміг дати свідчення

Батраков заявив, що його не допитували під час досудового слідства.

Свідок у справі Луценка не зміг дати свідчення
Фото: EPA/UPG

Свідок у справі екс-голови МВС Юрія Луценка Сергій Батраков не зміг дати свідчення на судовому засіданні.

Колишній співробітник СБУ в залі суду заявив, що йому невідомо обставини продовження Луценком оперативно-розшукової діяльності за водієм колишнього заступника голови СБУ Володимира Сацюка Валентином Давиденком у рамках розслідування кримінальної справи за фактом отруєння кандидата в президенти Віктора Ющенка.

"Мені нічого не відомо про ведення цієї справи", - відповів Батраков на запитання Луценка про те, чи відомі свідкові якісь факти вчинених ним злочинів.

Свідок зазначив, що його не допитували у справі Луценка на стадії досудового слідства, а допитували лише в рамках кримінальної справи за фактом отруєння Ющенка (стаття 112 Кримінального кодексу "посягання на життя державного діяча").

Він додав, що ознайомлений із деякими обставинами розслідування справи про отруєння кандидата в президенти, оскільки з 2007 року входив до складу слідчо-оперативної групи, яка займалася розслідуванням цієї кримінальної справи.

Водночас обставини ведення ОРД проти Давиденка йому невідомі, зокрема, він не знає, хто відкривав цю справу, хто контролював перебіг, хто продовжував і закривав.

Такі свідчення викликали обурення Ю. Луценка, який назвав фарсом внесення державним обвинуваченням у список свідків осіб, яким нічого не відомо по суті пред'явлених звинувачень.

Прокуратура та захист поставили Батракову лише по декілька запитань, після чого він вийшов із залу суду, допит тривав не більш ніж 30 хвилин.

Нагадаємо, Луценка звинувачують у несанкціонованій оперативно-розшукової діяльності з розслідування отруєння Ющенка. 27 лютого його засудили до чотирьох років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram