ГоловнаПолітика

У Сімферополі проходить усекримський траурний мітинг

Перші особи Криму проігнорували кримських татар.

У Сімферополі проходить усекримський траурний мітинг
архивное фото

У Сімферополі на площі ім. Леніна проходить усекримський жалобний мітинг, присвячений 68-й річниці депортації кримськотатарського народу.

На пл. Леніна зібралися представники кримськотатарського народу, меджлісу, муфтіяту.

У заході беруть участь заступник голови Верховної Ради АРК Григорій Іоффе, віце-прем'єр Ради Міністрів Криму Азіз Абдуллаєв, постійний представник Президента України в АРК Віктор Плакида, лідер меджлісу Мустафа Джемільов, а також віце-спікер українського парламенту Микола Томенко та народні депутати Олесь Довгий і Микола Мартинюк, представники делегацій з Туреччини, Росії, США та Румунії.

Уперше за багато років на мітингу не присутні перші особи автономії - немає ні голови уряду Анатолія Могильова, ні спікера АРК Володимира Константинова.

Мітинг розпочався з виконання державного гімну, національного кримськотатарського гімну і молебню, який провів муфтій мусульман Криму Еміралі Аблаєв.

У мітингу, за різними оцінками, беруть участь до 20 тис. осіб.

Як повідомляв сайт "Крым. Комментарии", голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов перебуває за межами півострова.

"Спікер у Москві - в робочому відрядженні - і чи встигне він прилетіти на завтрашні траурні заходи до Криму, поки сказати складно. Але в кожнім разі хтось із керівництва Верховної Ради буде", - сказали в прес-центрі ВР АРК.

Нагадаємо, раніше на офіційному сайті Ради Міністрів з'явилося повідомлення про те, що голова Радміну АРК Анатолій Могильов хворий і перебуває на лікуванні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram