ГоловнаПолітика

Євросоюз вітає проведення гей-парадів в Україні

Українці домоглися успіхів у боротьбі з гомофобією.

Євросоюз вітає проведення гей-парадів в Україні
Фото: EPA/UPG

Про це йдеться в повідомленні представництва ЄС в Україні.

"Дуже приємно відзначити прогрес, якого за останні 20 років Україна досягла у вирішенні цієї проблеми", - йдеться в повідомленні ЄС, яке присвячене святкуванню Міжнародного дня боротьби з гомофобією та трансфобією. При цьому в ЄС зазначили, що є й ті сфери, в яких Україна може досягти подальшого прогресу.

ЄС також вітає проведення публічних заходів, спрямованих на привернення уваги до проблем, з якими стикаються лесбіянки, геї, бі- та транссексуали (ЛГБТ).

"Цінності плюралізму, недискримінаційного ставлення, толерантності, справедливості, солідарності та рівності є спільними для всіх країн-членів ЄС і є засадами Європейського Союзу", - наголошено в повідомленні.

Тож ЄС підтверджує свої зобов'язання з підтримання та розвитку перелічених цінностей у відносинах із країнами-партнерами, стимулюючи повну повагу до прав людини.

Раніше повідомляли, що Великобританія вітає проведення 4-го ЛГБТ-прайду "Райдужна весна-2012" у Миколаєві 16-20 травня.

Організатором заходу виступає Миколаївська асоціація геїв, лесбіянок і бісексуалів "Ліга" за фінансової підтримки, зокрема, посольства Нідерландів в Україні.

Гей-прайд передбачає проведення культурно-спортивних і навчальних заходів, покликаних зруйнувати суспільні стереотипи щодо геїв.

17 травня відзначають Міжнародний день боротьби з гомофобією і трансфобією.

Нагадаємо, мер Донецька Олександр Лук'янченко пояснив гомосексуалізм "нічогонеробленням": чиновник вважає, що Донецьк - місто трудове і його мешканці мають інші нахили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram