ГоловнаПолітика

Вишеградська четвірка обговорить ситуацію в Україні

Президенти Польщі, Чехії та Словаччини поговорять про Україну.

Вишеградська четвірка обговорить ситуацію в Україні
Фото: bigmir.net/

Президенти Польщі Броніслав Коморовський, Чехії Вацлав Клаус і Словаччини Іван Гашпарович планують обговорити ситуацію в Україні під час саміту держав Вишеградської четвірки, який відкривається сьогодні.

Згідно з повідомленням на сайті президента Польщі, головною темою зустрічі буде вироблення позиції держав Вишеградської четвірки на запланований на травень саміт НАТО, зокрема, в контексті створюваної США системи протиракетної оборони і можливої реакції на неї Російської Федерації.

"Серед тем словацького саміту будуть відносини Україна-ЄС у контексті внутрішньої ситуації", - йдеться в повідомленні.

Президенти планують також обговорити відносини Євросоюзу з Росією, питання регіонального й інфраструктурного співробітництва, енергетичної безпеки, об'єднання газотранспортних систем тощо.

Новообраний президент Угорщини Янос Адор, яка також входить у Вишеградську четвірку, не братиме участі у дводенному саміті, оскільки офіційно розпочне виконувати свої обов'язки 10 травня.

Замість нього в заході візьме участь посол Угорщини в Словаччині.

Нагадаємо, Вишеградська четвірка створена в 1991 році для координації зусиль з інтеграції держав-членів об'єднання з Європейським Союзом і НАТО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram