ГоловнаПолітика

Азаров запалив свічки у Кривому Розі

Прем'єр перебуває з візитом у Дніпропетровській області.

Азаров запалив свічки у Кривому Розі
архивное фото
Фото: www.segodnya.ua

Прем'єр-міністр України Микола Азаров і губернатор Дніпропетровщини Олександр Вілкул відвідали пам'ятну Свято-Георгіївську дзвіницю в Кривому Розі, збудовану на честь загиблих воїнів у роки Великої Вітчизняної війни, де запалили свічки, вшановуючи пам'ять про загиблих під час війни.

Про це журналістові ІА "МІСТ-ДНІПРО" стало відомо на місці події.

"Святий подвиг героїв-визволителів об'єднує нас і робить непереможними перед лицем будь-яких випробувань. Ми бережемо і поважаємо правдиву історію Великої Перемоги! На Дніпропетровщині реалізується масштабна регіональна програма відновлення пам'яток Великої Вітчизняної війни. І за останні два роки в області капітально відновлено, а здебільшого заново відбудовано, понад 1,3 тис. братських могил, пам'ятників і монументів воїнам Великої Вітчизняної війни. Свято-Георгіївська дзвіниця є одним із символів пам'яті і вдячності за подвиг воїнів, загиблих і живих, які захищали рідну землю від загарбників", - сказав Олександр Вілкул.

П'ятиярусна дзвіниця із 9 дзвонами символічно розташована між монументом "Перемога" та церквою Іверської ікони Божої Матері в Кривому Розі. Вона розписана за мотивами фрески середньовічних храмів, монастирів Греції та Сербії. Центральним образом є величне іконографічне зображення святого великомученика Георгія Переможця - небесного покровителя воїнів.

У Свято-Георгіївської дзвіниці Микола Азаров і Олександр Вілкул зустрілися і поспілкувалися з ветеранами Великої Вітчизняної війни.

Також вони поклали квіти до монумента "Перемога" - пам'ятника воїнам 3-го Українського фронту, які звільнили Кривий Ріг від німецько-фашистських загарбників 22 лютого 1944 року.

Довідка. На Дніпропетровщині живуть 130,5 тис. ветеранів війни, зокрема: 10,5 тис. інвалідів війни, 20,5 тис. учасників бойових дій, 99,5 тис. учасників війни. Троє з них - герої Радянського Союзу, одного ветерана нагороджено 4 медалями "За відвагу", 63 є героями соціалістичної праці, 13 осіб - повні кавалери ордена Трудової Слави.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram