ГоловнаПолітика

ПР: спекуляції навколо здоров'я стали лінією захисту Тимошенко

Нардеп від Партії регіонів Вадим Колесніченко переконаний, що останні заяви Олександра Турчинова яскраво свідчать про небажання Юлії Тимошенко брати участь у судових засіданнях щодо діяльності компанії ЄЕСУ, якою вона керувала.

ПР: спекуляції навколо здоров'я стали лінією захисту Тимошенко

Про це повідомляє прес-служба Партії регіонів.

Як зазначив депутат, використовують уже звичні аргументи про стан здоров'я підсудної: мовляв, вона не здатна брати участь у засіданні, і спроби викликати її до суду - знущання і тортури.

"Насправді склалася ситуація, коли стан здоров'я Юлії Тимошенко стало головною розмінною картою її команди. Це вже чітка тактика захисту, спрямована на підміну істинних результатів судового розгляду станом здоров'я підслідних. Роблять усе, щоби привернути увагу саме до цього питання", - заявив депутат.

Водночас В. Колесніченко зазначив, що неупереджений погляд виявляє «прогалини» в такій лінії захисту. «Після 10-кілометрових пробіжок, про які пані Тимошенко розповіла півроку тому, або величезних підборів, на яких пересувалася по камері Лук'янівського СІЗО, чомусь не віриться, що це жінка з тяжко хворою спиною і майже не може пересуватися. При тому, що прокуратура і пенітенціарна система створили всі умови для її одужання. Такі умови, про які навряд може мріяти звичайний засуджений", - наголосив політик.

Він зазначив, що уникнути суду можуть лише ті особи, в яких визнано розумові розлади. «Таких хворих так і кваліфікують - "непідсудні". Для решти громадян створюють можливості захищати свої права під час судового розгляду. І сховатися за хворобами від суду рідко кому вдається. У кращому разі можна отримати відстрочку", - додав Вадим Колесніченко.

"Якщо брати до уваги юридичні, а не політичні аргументи, участь пані Тимошенко в суді дійсно необов'язкова. Суд може відбутися і без неї", - зауважив парламентарій і додав, що суд може також вимагати примусового виклику підсудної.

"Чому ж адвокати Ю. Тимошенко, розуміючи всю безглуздість своїх потуг, продовжують тиснути на здоров'я? Радше за все, вони розуміють слабкість своєї юридичної позиції. Справа ЄЕСУ - суто економічна. Йдеться про економічні злочини, тому в політичну площину дії Тимошенко-бізнесмена, як це сталося з діями Тимошенко-чиновника, перевести неможливо. Тож шукають можливості привернути увагу, зчинити якщо не політичний, то хоча б побутовий резонанс і в такий спосіб перешкодити роботі судів", - резюмував депутат-регіонал.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram