ГоловнаПолітика

Лавринович: закон про вибори не потребує змін

До закону про вибори народних депутатів України не потрібно вносити будь-які зміни.

Лавринович: закон про вибори не потребує змін
Фото: glavred.info

Про це заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович в інтерв'ю журналістам.

"Думаю, що питання внесення змін до закону про вибори не є актуальним, цей документ не потребує жодних змін", - сказав О. Лавринович.

На запитання журналістів про те, чи не перешкодить роботі ЦВК на майбутніх виборах невнесення парламентом змін до закону про вибори з метою усунення існуючих у ньому протиріч, О. Лавринович зазначив: "Не думаю, що там багато протиріч. Є окремі технічні неточності, які не можуть суттєво вплинути на організацію процесу. Щодо рішень суду, то вони набувають чинності з моменту ухвалення та є обов'язковими для виконання на території України, тож не потрібно після цього щось десь рихтувати, треба виконувати рішення суду ... без якихось рішень (Верховної) Ради. Якщо КСУ ухвалив рішення, його слід виконувати".

Нагадаємо,

до Конституційного Суду України звернулася група у складі 51 народного депутата з конституційним поданням щодо відповідності Конституції України положень ч. 5 ст. 52, абзацу другого ч. 10 ст. 98, ч. 3 ст. 99 Закону України "Про вибори народних депутатів України" щодо одночасного балотування народних депутатів як за партійними списками, так і в мажоритарних округах.

10 квітня Конституційний Суд України визнав неконституційною норму про одночасне балотування за партійними списками і в мажоритарних округах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram