ГоловнаПолітика

Влада Харкова має намір заборонити акції на підтримку Тимошенко

Через екс-прем'єра заблоковано нормальне життя Харкова

Влада Харкова має намір заборонити акції на підтримку Тимошенко
Фото: Макс Левин

Виконком Харківської міської ради звертатиметься до суду з проханням заборонити заплановані на 19 квітня акції, приурочені до початку суду над Юлією Тимошенко у справі корпорації ЄЕСУ.

Про це повідомили в прес-службі міськради.

Таке рішення ухвалено в середу на засіданні комісії після обговорення повідомлень про проведення масових акцій на території Харкова, які подали Київська міська організація ВО "Батьківщина" (Юрій Одарченко) і народний депутат Андрій Кожем'якін.

"Зокрема, народний депутат Юрій Одарченко зазначив, що 10 тис. осіб мають намір провести спершу мітинг біля Апеляційного суду Харківської області (пл. Руднєва), а потім пройти ходою до Качанівської колонії. Андрій Кожем'якін подав заявку про проведення зустрічі депутатів із виборцями на пл. Руднєва і прилеглої до неї території з 9:00 до 18:00", - йдеться в повідомленні прес-служби.

Голова погоджувальної комісії, заступник міського голови Ігор Терехов зазначив, що заявлені акції повністю блокують нормальне життя Харкова, оскільки зачіпають основні магістралі міста: харків'яни не зможуть дістатися на роботу і повернутися додому.

Нагадаємо, Юлію Тимошенко звинувачують в організації заволодіння і зазіханні на заволодіння чужим майном (державними коштами) шляхом зловживання службовим становищем і службового підроблення, в організації ухилення від сплати податків корпорацією ЄЕСУ, що призвело до фактичного ненадходження коштів до державного бюджету; в ухиленні від сплати прибуткового податку з громадян, що спричинило тяжкі наслідки. Здійсненню цих дій передувало неповернення державі валютної виручки від експорту металу корпорацією ЄЕСУ на суму понад 160 млн доларів.

29 березня прокурор Харківської області Геннадій Тюрін повідомив, що справу ЄЕСУ передано до Київського райсуду Харкова.

Попереднє засідання у справі про ЄЕСУ призначено на 19 квітня. Місцем проведення слухань у справі обрано Харківський апеляційний суд.

Тимошенко відмовилася прийти на суд у справі ЄЕСУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram