ГоловнаПолітика

Турчинов: судити Тимошенко за її відсутності - це фарс

Перший заступник голови партії "Батьківщина" Олександр Турчинов припускає, що Юлія Тимошенко не зможе брати участь у судовому засіданні у справі ЄЕСУ.

Турчинов: судити Тимошенко за її відсутності - це фарс
Фото: http://svit24.net/

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції, інформує ЛІГАБізнесІнформ.

О. Турчинов нагадав, що 19 квітня в апеляційному суді Харкова має відбутися попереднє засідання у справі ЄЕСУ: "Вони знову з самого початку перетворюють судовий процес на фарс. Розуміючи, що Юлія Володимирівна не зможе брати в ньому участь, все одно вдаються до провокації".

Турчинов нагадав, що, згідно з висновками німецьких лікарів, Тимошенко важко хвора і не може брати участь у будь-яких судових діях.

"На жаль, через те, що Ю. Тимошенко не лікують, стан її здоров'я не поліпшується. Такі хвороби самі не минають. За висновками експертів, реальне лікування в спеціалізованій установі займе щонайменше декілька місяців. Вона не може пересуватися самостійно, не уявляю, як її на ношах приноситимуть у суд. Незважаючи на це, влада не переносить засідання", - зазначив О. Турчинов.

Нагадаємо, районний суд Харкова почне розгляд нової справи проти екс-прем'єра 19 квітня о 10.00. Юлію Тимошенко, яка очолювала корпорацію ЄЕСУ в 1990-х роках, звинувачують, зокрема, в заволодінні державними коштами та ухилянні від сплати податків корпорацією.

Наразі Ю. Тимошенко відбуває 7-річне покарання в Качанівській колонії Харкова за перевищення службових повноважень під час підписання газових угод із Росією 2009 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram