ГоловнаПолітика

​У Немыри пояснили, почему Янукович не любит Ланге

«Заступник голови партії «Батьківщина» Григорій Немиря, який є критиком чинної влади, ніколи не зустрічався з Юрієм Сільвєстровим. Про існування такої людини він дізнався з Вашої статті. А Ваш анонімний автор навіть не спромігся звернутися за коментарем до прес-служби Григорія Немирі або Фонду Конрада Аденауера, порушивши таким чином один з головних принципів журналістики – принцип об‘єктивної та незалежної подачі матеріалу», - говорится в сообщении пресс-службы господина Немыри, полученном сегодня Lb.ua в ответ на нашу публикацию....

«Також доводимо до відома Вашого «обізнаного» автора, що починаючи з 2007 року Ніко Ланге регулярно читає лекції та проводить семінари в «Могилянці». А звання почесного доктора академії жодним чином не пов‘язано з отриманням віз. Ніко Ланге вже отримав візу від МЗС України три тижні тому. До того ж, дипломатичний статус громадянам Німеччини надає МЗС Німеччини, а не України», - подчеркивается в документе.

«Отже стаття Вашого анонімного «постоянного автора» містить абсурдну неперевірену інформацію та спрямована на дискредитацію Фонду Конрада Аденауера, керівника його київського представництва Ніко Ланге, який пише критичні статті щодо діяльності Президента Віктора Януковича та його уряду, та Києво-Могилянської Академії, Вчена Рада, якої дозволяє собі не погоджуватися з антиконституційними рішеннями влади. Також можна зробити висновок, що для Вашого анонімного автора Шенгенська віза є дорожчою ніж чесний підпис під своїм матеріалом. Йому слід знати, що в країнах ЄС та їх посольствах не існує практики переслідування журналістів за критичні матеріали, як це робить Янукович та його адміністрація в Україні. Отже Вашому автору немає чого боятися», - акцентирует пресс-служба Немыри.

«Звичайно, як же Януковичу та його адміністрації могли сподобатися статті Ніко Ланге, в яких він жорстко критикує владу. Зокрема у статті «Перші 100 днів після зміни влади в Україні» від 27 травня 2010 він написав наступне: “Лише за декілька тижнів відбувся відчутний відкат до старих авторитарних шаблонів часів Кучми. Суди та державні органи відкрито приймають рішення у відповідності до політики нової влади. Генеральна прокуратура дозволяє використовувати себе для дискредитації опозиції”.

Не може їй подобатися і Києво-Могилянська Академія, яка є одним з найкращих Університетів України і Східної Європи, і Вчена рада якої нещодавно звернулася до Президента Януковича і Голови Верховної Ради Литвина із закликом зняти з розгляду в парламенті законопроект про мови та розробити за участю фахівців інший проект цього закону. У «Могилянці» переконані, що запропонований документ суперечить Конституції України і призведе до витіснення української мови.

До речі, Григорій Немиря мав честь працювати в цьому провідному навчальному закладі і пишається цим», - говорится, кроме прочего, в сообщении.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram