ГоловнаЕкономікаФінанси

Нацбанк радить кримчанам повторно звернутися в Приватбанк

Раніше Приватбанк не повертав кримські вклади навіть за рішенням суду.

Нацбанк радить кримчанам повторно звернутися в Приватбанк
Фото: EPA/UPG

Національний банк України в своєму листі громадської організації "Кримська діаспора" №20-0009/2103 від 12 січня 2017 року радить кримчанам повторно звернутися до головного офісу Приватбанку з приводу повернення своїх вкладів. Про це йдеться в документі, який опублікував на своїй сторінці в facebook керівник організації Анатолій Засоба.

Йдеться про депозити, які були розміщені на рахунках Приватбанку в період до окупації півострова. Раніше Приватбанк не повертав гроші кримчанам навіть після рішення суду про повернення грошей. Причому не тільки кримчанам, які залишилися на півострові після анексії (багато з них вже отримали компенсації з російського Фонду захисту вкладників), а й переселенцям, які вже кілька років проживають на материку і мають офіційний статус вимушено переміщеної особи. Багато з таких переселенців свої вклади досі не отримали.

"За нашою інформацією, все вже набагато краще з обслуговуванням кримських вкладників", - пише Засоба, який в 2014 році приковував себе на дев'ять годин до дверей Нацбанку через проблеми з поверненням вкладів кримських вкладників.

Всього на материковій частині України проживає понад 50 тис. кримських переселенців за даними організації Крим SOS, виконавчого партнера Програми розвитку ООН. Державна міграційна служба України за час анексії Криму видала 52910 закордонних паспортів громадянам України з реєстрацією на півострові.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram