ГоловнаЕкономікаФінанси

Апеляційний суд залишив голову банку "Михайлівський" під арештом

Ігоря Дорошенка підозрюють в розкраданні 870 мільйонів.

Апеляційний суд залишив голову банку "Михайлівський" під арештом
Игорь Дорошенко
Фото: data.ua

Апеляційний суд Києва залишив чинним продовження арешту підозрюваного в розкраданні 870 млн гривень колишнього голову правління банку "Михайлівський" Ігоря Дорошенка із заставою 137,8 млн гривень до 7 грудня.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби прокуратури Києва.

Згідно з ним адвокати підозрюваного подали апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду столиці про продовження йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з альтернативою внесення застави в розмірі 137,8 млн гривень на термін до 6 грудня.

"Заслухавши доводи прокурора, який заперечував проти зміни запобіжного заходу підозрюваному, суд відмовив стороні захисту в задоволенні апеляційної скарги, а рішення суду першої інстанції залишив без змін", - йдеться в повідомленні.

Дорошенка затримали 13 серпня за підозрою в розкраданні коштів банку (стаття 191) і доведенні його до банкрутства (стаття 218-1).

За версією слідства, він реалізував злочинну схему, за рахунок якої з банку була виведена багатомільйонна сума грошей вкладників. Підозрюваний нібито на підставі незаконного договору перерахував 870 млн гривень на рахунок підприємства з ознаками фіктивності.

Загалом з банку "Михайлівський" перед банкрутством вкрали 2,3 млрд гривень, уважають слідчі. Керівництво "Михайлівського" в травні 2016 року переуступило права на ліквідні кредити банку підконтрольній структурі за значно заниженою вартістю. Крім того, в грудні 2015 року менеджмент банку створив окрему комерційну структуру для залучення грошей фізичних осіб під привабливіші умови. Отримані гроші пішли на кредитування бізнес-проектів менеджменту.

Нагадаємо, що Ігор Дорошенко керував банком "Михайлівський" до 20 травня. Цього ж дня банк заявив, що з технічних причин в ньому не працює система "операційний день банку". Система не працювала весь день, що унеможливлювало доступ куратора до операційних даних. За цей час було здійснено велику кількість операцій з переказу вкладів фізичних осіб з фінансової компанії, пов'язаної з банком, на баланс "Михайлівського", що значно збільшило навантаження на Фонд гарантування вкладів.

23 травня банк "Михайлівський" було закрито.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram