Один день на «Книжковому арсеналі»

Шостого жовтня мені пощастило відвідати цей захід. Найприкметніші події, які залишились в пам’яті: презентація збірки Андрія Бондаря «Морквяний лід», особисте знайомство з різними письменниками, видавцями, кінопродюсеркою з Харкова (такі, виявляється, в Україні теж є), лекція про проект «Спільнокошт».

ФОТО: Станислав Полянский

Презентація нового літературного творіння Ірени Карпи «З роси, з води і з колобані» викликала небувалий ажіотаж. Люди заполонили всі сидячі місця залу №1, а також стояли щільними рядами навколо, звідки можна було угледіти співучу письменницю. Після коротенького вступного слова Ірена прийнялася читати уривки зі своєї книги. Година публічного читання пролетіла дуже швидко, але Карпа ще добрих хвилин 10 не могла покинути залу через натовп охочих отримати автограф. Фрагмент виступу можете оцінити самі:

Добряче мене насмішив триметровий плюшевий ведмідь, який відчув певні труднощі із намаганням потрапити до роздягальні. Без допомоги не обійшлося. Я встиг засняти на відео кінець епопеї у стилі Вінні-Пуха. Не переживайте, історія завершилась хеппі-ендом:

Звичайно, побувати на всіх подіях, перфоменсах та майстер-класах «Книжкового арсеналу» просто фізично неможливо. Тут навчаються каліграфії, а тут – політичній карикатурі, ще ближче маркетологи зібрались «брендувати» Україну. Життя б’є ключем, захоплює тебе у вир нових ідей, проектів, творчих кооперацій.   

Я не є професійним фотографом, але, сподіваюсь, мені вдалося через фото передати ту атмосферу, яка 6 жовтня 2012 року панувала під дахом Мистецького Арсеналу.

Станіслав Полянський Станіслав Полянський , Юрист, публіцист, громадський діяч
Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram