ГоловнаСвіт

В Іраку оголосили Різдво державним святом

Більшість населення країни сповідує іслам.

В Іраку оголосили Різдво державним святом
Фото: flagi.in.ua

Уряд Іраку оголосив Різдво державним святом, передає Радіо Свобода.

Напередодні країну відвідав державний секретар Ватикану кардинал П'єтро Паролін. У місцевій християнській громаді висловили надію, що цей візит стане передумовою для візиту в Ірак Папи Римського Франциска.

На початку 1990-х років в Іраку жило близько півтора мільйона християн. Минулого року їх налічувалося трохи більш як 200 тисяч. Більшість населення Іраку сповідує іслам. Християнські свята на державному рівні дотепер не відзначалися.

Християни здебільшого зазнають гонінь з боку терористичного угруповання "Ісламська держава". Як зазначає християнська правозахисна організація Open Doors, Ірак посідає восьме місце в списку країн, де християни зазнають гонінь.

Нагадаємо, 16 листопада 2017 року Верховна Рада України проголосувала за закон, згідно з яким 25 грудня стає вихідним днем. Депутати наполягали на тому, що Різдво святкується в "усьому світі" 25 грудня і в Україні слід виявити толерантність до всіх християн, які хочуть святкувати з усім християнським світом.

Ініціатива депутатів здобула підтримку Президента України, який підписав Закон 29 листопада 2017 року. При цьому Закон не скасовує святкування Різдва 7 січня.

Як повідомлялося, 30% релігійних громад в Україні святкує Різдво 25 грудня.      

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram