ГоловнаСвіт

Путін як учень Сталіна розуміє загрози режиму від сильної України, - канадський сенатор

"Саме тому ми повинні пам'ятати про Голодомор і усвідомлювати його релевантність 85 років потому".

Путін як учень Сталіна розуміє загрози режиму від сильної України, - канадський сенатор
Фото: nationalpost.com

Канадський сенатор Рейнел Андрейчак переконана, що сучасне покоління зобов'язане захистити пам'ять жертв Голодомору. Таку думку політик висловила в Оттаві під час вшанування жертв Голодомору, передає Укрінформ.

"З кожним роком серед нас залишається дедалі менше свідків і ми втрачаємо важливі людські зв'язки з тими спогадами. Надалі на нас лягає відповідальність за захист пам'яті мільйонів жертв від напливу пропаганди і заперечень, досі поширюваних Кремлем", - сказала Андрейчак.

Вона також зазначила, що Голодомор не зламав українців, але зараз, через 85 років після Голодомору, українців знову змусили виступити на захист власної держави, її суверенітету і територіальної цілісності.

"Знову режим у Кремлі намагається підірвати державність України", - зазначила сенатор.

На її переконання, Сталін боявся українців, їхньої незалежності і небажання підкоритися російському імперському проекту.

“Путін як хороший учень розуміє загрози, які успішна і демократична Україна створює його правлінню. Саме тому друзі України по всьому світу піднялися разом. Саме тому ми повинні пам'ятати про Голодомор і усвідомлювати його релевантність 85 років потому", - підсумувала Андрейчак.

Канада офіційно визнала Голодомор актом геноциду в 2008 році. Відповідний законопроект у верхню палату парламенту внесла саме Рейнел Андрейчак.

Нагадаємо, сьогодні, 24 листопада, вшановують 85-ту річницю Голодомору в Україні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram