ГоловнаСвіт

Німеччина обіцяє компенсувати річну оренду житла мігрантам, які повернулися додому

За півроку з країни добровільно поїхали 10 669 осіб, а примусово депортували - 12 261.

Німеччина обіцяє компенсувати річну оренду житла мігрантам, які повернулися додому
Фото: EPA/UPG

Міністерство внутрішніх справ Німеччини почало рекламну кампанію, суть якої полягає у тому, що біженцям, які до 31 грудня повідомлять владу про свій добровільний від'їзд на батьівщину, можуть компенсувати річну оренду житла на новому місці.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

На станціях берлінського метро вже з'явилися білборди, на яких МВС звертається до громадян німецькою, англійською, арабською та російською мовами з передноворічною пропозицією - "додаткова допомога на максимум 12-місячну оплату житла в рідній країні!".

Зазначають, що цільова аудиторія рекламної кампанії - іноземці, яким відмовили у статусі біженця. Так, за допомогою додаткових фінансових стимулів уряд Німеччини прагне спонукати мігрантів до добровільного від'їзду з країни.

За першу половину 2018 року  Німеччини, за оцінками tagesschau.de, добровільно виїхали 10 669 осіб. А примусово депортували - 12 261.

За оцінками влади, вартість примусової депортації одного мігранта оцінюється в середньому у 1500 євро. А в разі добровільного від'їзду фінансові витрати державних структур скорочуються до 700 євро.

"З метою оптимізації витрат у Німеччині реалізуються програми "добровільного повернення", мета яких - стимулювати мігрантів грошима на від'їзд додому. Компенсаційний пакет регулярно поповнюється. Наприклад, той, хто зважиться виїхати з Німеччини ще під час розгляду своєї заяви про надання притулку, може отримати 1200 євро. А 800 євро заплатять тим, хто не подаватиме апеляцію на відмову і мовчки виїде з ФРН в рамках запропонованого терміну", - пише видання.

Нагадаємо, у липні Німеччина виділила допомогу для виїзду з країни 12 тис. мігрантів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram