ГоловнаСвіт

Twitter видалив понад 10 тис. акаунтів за вплив на вибори в Конгрес США

Пости публікувалися від імені демократів.

Twitter видалив понад 10 тис. акаунтів за вплив на вибори в Конгрес США
Фото: EPA/UPG

Компанія Twitter видалила понад 10 тисяч облікових записів користувачів соцмережі, за допомогою яких публікувалися заклики не голосувати на виборах в Конгрес США. Про це пише Reuters.

Відзначається, що пости із закликом не голосувати на виборах публікувалися від імені демократів.

"Представники партії спростували свою причетність до публікації таких твітів і повідомили Twitter про цю ситуацію", - пише агентство з посиланням на три джерела.

"Ми вжили заходів щодо відповідних облікових записів і активності в Twitter", - заявив представник компанії. За його словами, акаунти видалили в кінці вересня і початку жовтня.

"10 тисяч видалених акаунтів - невелика кількість, враховуючи, що Twitter раніше видалив мільйони облікових записів, які, за даними компанії, відповідальні за поширення дезінформації на виборах президента США 2016 року", - йдеться в матеріалі Reuters.

Раніше соціальна мережа Facebook заблокувала понад 800 сторінок і акаунтів користувачів за поширення неправдивої інформації перед проміжними виборами в Конгрес США.

Проміжні вибори в Конгрес США відбудуться 6 листопада. Під час виборів будуть переобрані всі члени Палати представників Конгресу, а також значна частина сенаторів і губернаторів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram