ГоловнаСвіт

Під час ремонтних робіт у Ватикані виявили людські останки

ЗМІ тиражують дві можливі версії походження скелета.

Під час ремонтних робіт у Ватикані виявили людські останки
Фото: EPA/UPG

У посольстві Святого Престолу у Римі під час виконання будівельних робіт знайшли людські останки, місцева поліція почала розслідування. Про це повідомляє Reuters.

Фрагменти кісток були виявлені під час реконструкції над прибудовою в посольстві Ватикану - заявили в посольстві Святого Престолу.

Головний прокурор Джузеппе Піньятоне доручив судовим фахівцям визначити вік, стать і дату смерті тіла. Італійські медіа припускають, що це можуть бути останки Емануели Орланді - 15-річної доньки співробітника Ватикану, яка зникла в 1983 році. Справа Орланді - одна з найбільших загадок у сучасній італійській історії.

Сьогодні стало відомо, що Ватикан відкрив свої архіви для детективів, щоб ідентифікувати жертву потенційного вбивства. Крім того, з'явилася і друга версія того, що сталося: кістки, знайдені в посольстві, можуть належати дружині доглядача, який жив там в 1960-х роках.

Нагадаємо, раніше цього року Папа Римський Франциск видав інструкції, що закликають черниць використовувати соціальні мережі "розсудливо і обережно".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram