ГоловнаСвіт

"Роскосмос" знайшов страховика для запуску "Союзу" з переплатою 23 млн рублів

Запуск заплановано на 3 листопада.

"Роскосмос" знайшов страховика для запуску "Союзу" з переплатою 23 млн рублів
Архивное фото
Фото: samspace.ru

"Роскосмос" знайшов страховиків для наступного пуску ракети-носія "Союз".

Згідно з проектом договору, розміщеного на сайті держзакупівель, ними стануть СОГАЗ і "Ингосстрах", повідомляє РБК.

Російська держкорпорація розмістила закупівлю на страхування запуску космічного апарату "ГЛОНАСС-М" №57 19 жовтня, вже після аварії останнього "Союзу-ФГ", який мав доставити екіпаж до МКС.

"Роскосмос" планував застрахувати запуск за 178 млн рублів, але 30 жовтня корпорації довелося закрити запит пропозицій, тому що жодної заявки від страхових компаній не надійшло.

Запуск, який має намір застрахувати "Роскосмос", заплановано на 3 листопада. Тому, як зазначається в документах, в умовах "термінової потреби" закупівлю довелося здійснювати у єдиного постачальника. Співстраховиками виступили СОГАЗ і "Ингосстрах", а сума страховки зросла на 23 млн рублів, до 201 млн рублів.

У разі страхового випадку - повного знищення РН, переривання запалювання на старті ракети й ін., сума виплат становитиме до 2,095 мільярда рублів.

Запуск космічного апарату "ГЛОНАСС-М" 3 листопада - це перший пуск для "Роскосмосу" після аварії "Союзу-ФГ" 11 жовтня.

Пілотовані космічні кораблі "Союз" - це єдиний засіб доставляння космонавтів на борт Міжнародної космічної станції. Через це на ньому до станції і зі станції на Землю відправляють не тільки російських космонавтів, а й представників інших країн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram