ГоловнаСвіт

П'ять військових кораблів НАТО прибули до Грузії на навчання

Вони проведуть спільні маневри з представниками Берегової охорони Грузії.

П'ять військових кораблів НАТО прибули до Грузії на навчання
Фото: facebook.com/batumelebi

П'ять бойових кораблів зі складу Постійної морської саперної групи (SNMCMG2) Морського командування НАТО прибули в порт Батумі в Грузії.

Про це повідомляють "Новини.Грузія" з посиланням на прес-службу уряду Аджарії.

У складі групи - німецький флагманський корабель RHEIN, турецький саперний фрегат ERDEMLI, корабель STIBAR ВМС Болгарії, румунський мінний корабель Lieutenant Dimitrie Nicolescu і іспанський тральщик TURIA. Командує групою НАТО капітан II рангу Франк Магінскі.

В урочистій церемонії зустрічі гостей у порту Батумі взяли участь директор Департаменту берегової охорони Грузії, капітан першого рангу Темур Кванталіані і члени уряду Аджарії.

"Кораблі Постійної протимінної групи НАТО залишаться в Батумі до 5 листопада. Вони проведуть спільні навчання разом з представниками Берегової охорони Грузії, під час яких буде здійснено обмін персоналом і спільні навчання", - йдеться в повідомленні.

Метою навчань вказується підвищення взаємодії і сумісності морських сил Грузії, Альянсу та країн-партнерів.

"Візит з'єднання в Грузію - чіткий посил підтримки НАТО. Грузія є однією з тих країн, якій НАТО пропонує розширені можливості для поглиблення співпраці в рамках ініціативи зі взаємодії з партнерами", - наголошується в повідомленні.

Кораблі SNMCMG2 займаються підтримкою операції "Морський страж" (Sea Guardian) в акваторії Середземного моря і забезпечують безпеку міжнародного морського сполучення. SNMCMG2 також є одним із компонентів Сил швидкого реагування НАТО (NRF). МВС Грузії бере участь в операції "Морський страж" на підставі тактичного меморандуму з 2014 року.

Нагадаємо, раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг запевнив, що Грузія стане членом Альянсу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram