ГоловнаСвіт

У Стамбулі виявили автомобіль саудівської дипмісії, пов'язаний з убивством Хашоггі

Поліція планує оглянути автомобіль.

У Стамбулі виявили автомобіль саудівської дипмісії, пов'язаний з убивством Хашоггі
Фото: aa.com.tr

У понеділок, 22 жовтня, на одній зі стоянок у районі Султангази столиці Туреччини Стамбула виявили автомобіль, що належить генеральному консульству Саудівської Аравії.

Автомобіль з номерними знаками саудівського генконсульства виявили турецькі правоохоронці в рамках розслідування справи про вбивство саудівського журналіста Джамаля Хашоггі, повідомляє  Anadolu.

Поліція Стамбула планує оглянути автомобіль. Для цього в генконсульство Саудівської Аравії і генпрокуратуру Туреччини направлено звернення з вимогою видачі дозволу. Правоохоронці оточили територію і перекрили в'їзд на автостоянку.

Нагадаємо, Хашоггі, який утік з Саудівської Аравії і мав посвідку на проживання в США, де писав критичні статті про свою країну для газети The Washington Post, зник 2 жовтня після того, як увійшов до саудівського консульства в Стамбулі. Він планував отримати документ про розлучення для того, щоб укласти новий шлюб.

Турецька влада заявила, що журналіста катували і вбили в консульстві.

Саудівська Аравія спочатку заперечувала звинувачення і стверджувала, що журналіст залишив будівлю через чорний хід і що його вихід (на відміну від моменту, коли він заходив до будівлі) просто не потрапив на камери відеоспостереження. Однак пізніше саудівська влада визнала смерть журналіста під час бійки в консульстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram