ГоловнаСвіт

Глава МЗС Греції подав у відставку через суперечку щодо Македонії

Нікос Котзіас вважає недостатньою підтримку прем'єра та низки міністрів.

Глава МЗС Греції подав у відставку через суперечку щодо Македонії
Фото: neaselida.gr

Міністр закордонних справ Греції Нікос Котзіас подав у відставку після суперечки з міністром оборони щодо угоди з Македонією про її перейменування.

Прем'єр-міністр Греції Ціпрас прийняв відставку Котзіаса і планує перейняти його функції на себе, щоб "всіма своїми силами" сприяти успішному втіленню угоди про перейменування Македонії, передає DW.

У цій суперечці, на думку Котзіаса, його недостатньо підтримав прем'єр-міністр і колеги з уряду. "Прем'єр-міністр і низка міністрів зробили свій вибір на вчорашній зустрічі, і після цього я зробив свій", - цитує Котзіаса інформагенція AP.

Міністр оборони Панос Камменос - противник підписаної в червні угоди з Македонією. Він навіть погрожував виходом його партії з урядової коаліції, якщо угода буде передана для ратифікації парламенту.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Македонії Зоран Заєв і глава грецького уряду Алексіс Ціпрас підписали угоду, в якій Греція зобов'язалася визнати сусідню державу під назвою Республіка Північна Македонія.

Зі свого боку, Греція обіцяє розблокувати можливість вступу Македонії до ЄС і НАТО. Греція наполягає на перейменуванні Македонії, оскільки один з грецьких регіонів має таку саму назву.

У Македонії почалося парламентське обговорення змін до Конституції, необхідних для перейменування країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram