ГоловнаСвіт

Папа Римський проведе месу на площі Свободи в Таллінні

Понтифік у вівторок відвідає Естонію.

Папа Римський проведе месу на площі Свободи в Таллінні
Фото: EPA/UPG

Естонію у вівторок відвідає з одноденним візитом Папа Римський Франциск.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомила прес-секретар Римсько-католицької церкви в Естонії Марге-Маріє Паас, візит проходить у рамках турне країнами Балтії, приуроченому до 100-річчя незалежності цих держав.

У Таллінні він зустрінеться з президентом Естонії Керсті Кальюлайд. Біля входу в палац Кадріорг, де розташована резиденція глави держави, його зустрічатимуть спікер парламенту Ейкі Нестор, представники уряду, громадянського суспільства та дипломатичного корпусу.

Папа Франциск проведе месу на площі Свободи в Таллінні, для участі в якій зареєструвалися близько 12 тис. осіб. Допомагати йому будуть близько 100 католицьких священиків.

Перед початком меси понтифік проїде містом в "папамобілі".

Первосвященик проведе також екуменічну зустріч з християнською молоддю в церкві Каарлі, а в соборі Петра і Павла - з одержувачами допомоги від церкви.

Це другий візит понтифіка. 10 вересня 1993 року Естонію відвідав Папа Іван Павло II.

Нагадаємо, раніше Папа Римський відвідав Литву, де провів зустріч з президентом Далею Грибаускайте. Під час бесіди Грибаускайте і Папа порушили політичні питання. Йшлося, зокрема, про питання безпеки Балтійського регіону, а також проблематику пострадянського простору.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram