ГоловнаСвіт

Депутати пропонують провести інвентаризацію російського бізнесу в Україні

Спецслужбам потрібні законні підстави для протидії впливу Росії.

Депутати пропонують провести інвентаризацію російського бізнесу в Україні
Фото: nfront.org.ua

Російський капітал в Україні є продовженням агресивної політики Москви, тому Києву слід обмежити вплив наближеного до Кремля бізнесу на ситуацію в Україні.

Про це заявив депутат Андрій Левус протягом "круглого столу" "Російська агресія: гармонізація санкційної підтримки України з міжнародними партнерами".

"Почати треба з малого, з базових речей: що належить в Україні росіянам?" - сказав Левус.

За його словами, Кабінету Міністрів слід видати розпорядження відповідним органам влади розпочати створення такої бази даних.

Крім того, депутат закликав ввести поняття тимчасових адміністрацій, які взялися б управляти підприємствами і компаніями, які вийдуть з російської власності.

Левус також запропонував гармонізувати механізм персональних санкцій проти деяких російських бізнесменів із західними країнами - зокрема згідно з "Законом Магнітського". А також запропонував нові прізвища: Вагіт Алекперов, Олександр Бабаков, Олег Дерипаска, Олександр Катунін, Іскандер Махмудов, Костянтин Григоришин, Франц Клінцевич, Семен Могилевич, Костянтин Малофєєв, Віктор Нусенкіс, Аркадій Ротенберг.

Депутат зазначив, що ці ініціативи пропонують з 2015 року і відповідні законопроекти вже лежать у парламенті. У зв'язку із цим він закликав прийняти їх нарешті, давши можливість спецслужбам протидіяти впливу Росії на законних підставах.

Левус також вважає, що Україна повинна вводити санкції проти Росії не як відповідь на певні її дії, а превентивно.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram