ГоловнаСвіт

Президент Філіппін попросив пробачення в Обами за обзивання

Дутерте пояснив, що вдається до лайки, коли втрачає самовладання.

Президент Філіппін попросив пробачення в Обами за обзивання
Родриго Дутерте
Фото: EPA/UPG

Президент Філіппін Родріго Дутерте перепросив, що два роки тому назвав колишнього президента США Барака Обаму "сучим сином".

Про це пише газета Philippine Star.

"Пан Обама, я прошу вибачення за свої слова. Знайте, що це була просто балаканина. Ми дуже добре засвоїли наші уроки", - заявив Дутерте.

Він також пояснив, що має звичку використовувати нецензурну лайку, коли втрачає самовладання.

Дутерте заявив, що пробачив Обамі його критику боротьби влади Філіппін з наркоторговцями.

Нагадаємо, з моменту приходу Дутерте до влади в країні було вбито понад 4 тис. наркоторговців. У вересні 2016 року президент США Обама скасував зустріч із Дутерте після того, як той назвав його "сучим сином" у відповідь на заяву про бажання порушити питання про порушення прав людини на Філіппінах.

Дутерте заявив, що має намір "порвати з Америкою" і закуповувати зброю в Росії і КНР. Он також заявив про намір відвідати Москву і Пекін, "щоб продемонструвати незалежність зовнішньої політики країни". Торік у листопаді діючий президент США Дональд Трамп відвідав Філіппіни, завершуючи азійське турне. Він і Дутерте зробили спільну заяву, наголосивши на важливості дотримання прав людини.

Дутерте, який заступив на посаду президента Філіппін в червні 2016 року, не раз виступав з різкими заявами на адресу політичних і державних діячів. Наприклад, Обаму він вже називав "сучим сином" 2016 року. Згодом він також пошкодував через сказане.

Президент Філіппін також "посилав під три чорти" американського лідера і Євросоюз за критику кампанії боротьби з наркоторгівлею. Крім того, він обізвав дурнем генсека ООН Пан Гі Муна і образив посла США в Манілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram