ГоловнаСвіт

У німецькому Хемніці після мітингів проти міграційної політики поліція затримала близько 300 осіб

Заворушення в місті почалися після вбивства німця, імовірно вчиненого двома біженцями.

У німецькому місті Хемніц затримали близько 300 осіб під час масових акцій протесту, в яких взяли участь праві екстремісти і їх противники. Про це повідомляється на сайті місцевої поліції.

"Напередодні стався конфлікт під час зустрічі учасників мітингу партії "Альтернатива для Німеччини" проти міграційної політики влади з демонстрантами, які підтримують протилежну позицію. Затриманих підозрюють в порушенні громадського порядку", - йдеться в повідомленні.

Серед правопорушень було зафіксовано пошкодження майна, завдання тілесних ушкоджень, вчинення опору поліцейським, використання символів антиконституційних організацій, пише DW.

За даними поліції, під час протестних акцій постраждали 11 осіб.

Загалом в суботу, 1 вересня, на вулиці міста вийшли близько 9,5 тисяч осіб. За порядком стежили 1800 співробітників правоохоронних органів.

Мітинги і заворушення в Хемніці почалися після того, як 26 серпня був убитий 35-річний громадянин Німеччини. Загинув він в результаті бійки, в якій брали участь, як заявила місцева поліція, до 10 чоловік різних національностей. Пізніше поліція заарештувала двох підозрюваних - вихідців з Сирії та Іраку.

Нагадаємо, раніше в Німеччині виходець з Ірану поранив ножем 14 пасажирів автобуса.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram