ГоловнаСвіт

Засуджений до 12 років в'язниці екс-президент Бразилії став кандидатом на виборах

Партія трудящих зареєструвала його своїм кандидатом.

Засуджений до 12 років в'язниці екс-президент Бразилії став кандидатом на виборах
Бывший президент Бразилии Луис Инасио Лула да Силва
Фото: EPA/UPG

Екс-президент Бразилії Луїс Інасіу Лула да Сілва, засуджений до 12 років ув'язнення, офіційно став кандидатом на президентських виборах, які пройдуть у жовтні.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Партія трудящих, лідером якої є да Сілва, 15 серпня, зареєструвала його своїм кандидатом. У цей же день близько 10 тис. прихильників його партії вийшли на мітинг, вимагаючи визнати кандидатуру да Сілви. Згідно з останніми соцопитуваннями, він з великим відривом випереджає інших кандидатів.

Сам екс-президент у своєму листі заявив, що зможе багато зробити, "щоб вивести Бразилію з найважчої кризи в історії".

Нагадаємо, в липні 2017 року да Сілву засудили до 9,5 року в'язниці у зв'язку з отриманням неправомірних послуг від державної компанії Petrobas. Зокрема, екс-президента і його дружину звинувачували в тому, що вони не задекларували розкішний пентхаус у курортному місті Гуаружа і незаконно отримали $747,8 тис. від будівельної компанії OAS в обмін на сприяння в отриманні контрактів з Petrobras. У січні Федеральний регіональний суд Бразилії збільшив термін ув'язнення до 12 років.

Згідно з бразильськими законами, через судовий вирок да Сілва не може балотуватися на виборах. Однак законодавством також передбачено запит на "винятковий випадок". Відповідне рішення повинен винести Верховний виборчий суд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram