ГоловнаСвіт

У Сенаті США закликали Трампа скасувати зустріч з Путіним

США звинуватили 12 співробітників розвідки РФ у втручанні у вибори в 2016 році.

У Сенаті США закликали Трампа скасувати зустріч з Путіним

Старший сенатор США від штату Нью-Йорк, лідер демократичної опозиції Чак Шумер закликав президента США Дональда Трампа скасувати заплановану на 16 липня зустріч з російським лідером Володимиром Путіним, повідомляє CNN.

Політик вважає такий крок виправданим після того, як міністерство юстиції США звинуватило 12 співробітників російської розвідки в змові з метою втрутитися в президентські вибори в США в 2016 році.

"Президент Трамп повинен скасувати свою зустріч з Володимиром Путіним доти, поки Росія не прийме демонстративні і прозорі заходи, щоб довести, що вони не будуть втручатися в майбутні вибори. Радісне рукостискання з Володимиром Путіним на тлі цих звинувачень було б образою нашої демократії", - заявив Чак Шумер.

Заклик до скасування саміту лідерів США і Росії пролунав через тиждень після того, як демократи висловили занепокоєння з приводу здатності Трампа кинути виклик Путіну на зустрічі один на один.

Член палати представників Джеррі Надлер, головний демократ в Судовому комітеті Палати представників, сказав, що Трамп повинен зажадати екстрадицію росіян в п'ятницю. У той же час він припустив, що цього не станеться.

Надлер пояснив, що не думав, що Трамп повинен скасувати саміт, але він погодився з тим, що президент не повинен зустрічатися з Путіним один на один.

Раніше сенатор США Джон Маккейн закликав президента Дональда Трампа бути більш жорстким з президентом Росії Володимиром Путіним. За словами сенатора, Путін є для США ворогом - через вторгнення в Україну, анексію Криму, військову підтримку режиму Асада і втручання в американські вибори.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram