ГоловнаСвіт

Румунія назвала заарештовану в РФ топ-менеджера "Інтер РАО" своєю громадянкою

Каріна Цуркан підозрюється в шпигунстві.

Румунія назвала заарештовану в РФ топ-менеджера "Інтер РАО" своєю громадянкою
Фото: torange.biz

Румунія визнала топ-менеджера "Інтер РАО" Каріну Цуркан, заарештовану в Росії за підозрою в шпигунстві, своєю громадянкою, повідомляє Немецкая волна.

Відповідну інформацію в середу, 20 червня, підтвердило російським агентствам посольство Румунії в Москві. МЗС в Бухаресті запросило у Росії офіційну інформацію в зв'язку з арештом румунської громадянки Каріни Цуркан.

"Міністерство закордонних справ Румунії офіційно запросило у посольства Російської Федерації в Бухаресті додаткову інформацію щодо причин затримання в Москві Каріни Цуркан. Згідно з наявними даними, Каріна Цуркан має і громадянство Румунії", - йдеться в повідомленні МЗС Румунії.

Румунське МЗС звернуло увагу на спекулятивний характер інформації в багатьох російських ЗМІ з приводу арешту Цуркан і закликав об'єктивно підходити до цієї теми.

Раніше голова МЗС Румунії Теодор Мелешкану заявив румунському інформагентству AGERPRESS, що у затриманої в Росії жінки є кілька паспортів, в тому числі молдавський і румунський. Проте джерело, близьке до молдавського МЗС, повідомило, що Каріна Цуркан давно відмовилася від молдавського громадянства.

Як повідомлялося, 15 червня Каріна Цуркан була поміщена під варту на два місяці. Вона підозрюється в шпигунстві на користь Служби зовнішньої розвідки Румунії, яка, в свою чергу, активно співпрацює з ЦРУ. Якщо вина Цуркан буде доведена, то їй загрожуватиме від 10 до 20 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram