ГоловнаСвіт

Євросоюз стурбований заявою США про вихід із Ради ООН з прав людини

Федеріка Могеріні загалом погоджується, що ефективність роботи Ради можна підвищити.

Євросоюз стурбований заявою США про вихід із Ради ООН з прав людини
Фото: EPA/UPG

Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Федеріка Могеріні стурбована рішенням США вийти з Ради Організації Об'єднаних Націй з прав людини.

Про це йдеться в заяві голови європейської дипломатії, опублікованій у вівторок, 19 червня, передає "Німецька хвиля".

"США завжди були піонером у галузі захисту прав людини в усьому світі", - зазначила Федеріка Могеріні. Рішення Сполучених Штатів покинути раду "шкодить ролі США як захисника і прихильника демократії", йдеться в документі.

Євросоюз має намір продовжити захист прав і основних свобод людини і не виключає можливість спільної діяльності зі США, зазначають у заяві. При цьому ЄС погоджується, що необхідно підвищити ефективність ради.

Зі свого боку генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш шкодує про рішення США. "Структура ООН для захисту прав людини відіграє важливу роль у всьому світі", - зазначив Гутерріш.

Раніше у вівторок постійна представниця США при ООН Ніккі Хейлі оголосила про вихід США з Ради ООН з прав людини. Однією з основних причин прийнятого рішення є "хронічна упередженість щодо Ізраїлю". За її словами, США "будуть щасливі знову приєднатися" до Ради в разі її реформування.

Нагадаємо, на початку червня США заблокували резолюцію Радбезу ООН про захист палестинців від сил Ізраїлю. Представниця США назвала формулювання резолюції "морально збанкрутілим однобоким підходом".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram