ГоловнаСвіт

Лукашенко розкритикував прагнення Росії "приватизувати Перемогу"

"Ніби й не було на війні інших".

Лукашенко розкритикував прагнення Росії "приватизувати Перемогу"
Фото: EPA/UPG

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що останнім часом бачить тенденцію до "приватизації Перемоги" в Росії. Про це він заявив, виступаючи на території Брестської фортеці, передає БЕЛТА.

"Комусь кортить, що дивно - в Росії, приватизувати цю Перемогу. Ніби не було на війні інших - білорусів, українців, грузинів, вірменів, таджиків, туркменів. Весь Радянській Союз воював... Тому я вкрай негативно сприймаю схожі заяви, що хтось цю Перемогу завоював поодинці", - сказав Лукашенко.

За даними агентства, так Лукашенко прокоментував матеріали про те, що Білорусь "займається історичним сепаратизмом".

Як стверджують у виданні Lenta.ru, реакцію Лукашенка спричинив їхній матеріал про формування у Білорусі свого культу Перемоги, з власними датами, традиціями і символікою.

Також у статті видання йшлося про те, що в країні введено негласну заборону на георгіївську стрічку і що в Білорусії є альтернативний День Перемоги - 3 липня.

Як пише БЕЛТА, Лукашенко "процитував докір, що пролунав у одному з інформаційних ресурсів" про те, що в Білорусі День Перемоги святкується 3 липня. За його словами, 9 травня в ювілейні дати у Білорусії заведено проводити військові паради, в інші роки парад проводиться 3 липня - у день звільнення Мінська від німецько-фашистських загарбників.

Нагадаємо, раніше Лукашенко заявив, що краще Україна в НАТО, ніж бандитська держава.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram