ГоловнаСвіт

Керівництво компанії "Русал" пішло у відставку через санкції США

Це було однією з обов'язкових вимог для зняття санкцій.

Керівництво компанії "Русал" пішло у відставку через санкції США
Фото: EPA/UPG

Вище керівництво компанії "Русал", включаючи гендиректора Олександра Буріку, йде у відставку через санкції США. Повідомлення про це поширили на Гонконгівській фондовій біржі, передає "Эхо Москвы".

Колишні топ-менеджери не братимуть участі в переобранні ради директорів наприкінці червня, йдеться в повідомленні "Русалу". Виконувачем обов'язків гендиректора призначено директора з алюмінієвого бізнесу компанії Євгена Нікітіна.

Відставка топ-менеджменту "Русалу" є частиною антисанкційного плану, випливає з поширеного повідомлення. Там сказано, що відставка гендиректора Олександра Буріки і сімох членів ради директорів є однією з дій для захисту інтересів компанії та її акціонерів.

Окрім того, наголошується, що у Вашингтоні умовою виведення компанії з-під санкцій називають відмову від контролю над нею будь-якої особи, що потрапила під обмеження.

Нагадаємо, "Русал" підконтрольний бізнесменові Олегу Дерипасці, включеному у квітні до списку санкцій США. Це спричинило обвал цінних паперів компанії: тільки за перший місяць обмежень компанія втратила близько 96 млрд рублів капіталізації. Втрата Дерипаскою контролю над компанією також є однією з умов зняття санкцій, встановлених США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram