ГоловнаСвіт

У районі Дамаска, незважаючи на перемир'я, тривають обстріли

За непідтвердженими даними, загинула одна людина.

У районі Дамаска, незважаючи на перемир'я, тривають обстріли
Архивное фото

У сирійській Гуті в околицях Дамаска тривають обстріли, незважаючи на перемир'я.

Про це повідомляють обидві сторони конфлікту, передає BBC.

За даними правозахисної організації "Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини" (SOHR), упродовж ночі ситуація в регіоні була відносно спокійною.

Однак уже в перші дві години оголошеної Росією "гуманітарної паузи" низка обстрілів відбулася в містах Дума, Хараста і Місраб.

Сирійська громадянська оборона, чиї волонтери більш відомі як "білі шоломи", повідомила про загибель однієї людини в Думі. У SOHR, однак, заявляють, що цей напад стався ще до початку перемир'я.

Нагадаємо, 24 лютого Радбез ООН одностайно прийняв резолюцію про припинення вогню в Сирії. Резолюцію було прийнято на тлі ескалації в Східній Гуті - передмісті Дамаска. З 4 лютого сирійський уряд і його союзники активізували наступальну операцію проти утримуваної опозицією Східної Гути. Цього тижня по житлових районах оточеної Східної Гути сирійська влада завдала десятки повітряних і сотні наземних ударів. Зруйновано багато будинків і будівлі лікарень. Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини стверджує, що за тиждень у Східній Гуті загинули більш ніж 500 цивільних

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram