ГоловнаСвіт

Путін підписав нову держпрограму озброєнь, скориговану за даними з Сирії, - Рогозін

Віце-прем'єр-міністр РФ наголосив, що держпрограма озброєнь стане відповіддю на дії НАТО і США.

Путін підписав нову держпрограму озброєнь, скориговану за даними з Сирії, - Рогозін
Дмитрий Рогозин
Фото: http://lenta.ru

Президент РФ Володимир Путін підписав нову державну програму озброєнь (ДПО) на період 2018-2025 років.

Про це заявив в інтерв'ю "Коммерсанту" віце-прем'єр Дмитро Рогозін

За його словами, документ повинні були затвердити в 2016 році, проте цього не сталося через падіння цін на нафту і валютних стрибків, що ускладнювало розрахунок точного макроекономічного прогнозу.

Рогозін зазначив, що проект програми в останні місяці коригували на основі даних, отриманих у Сирії. За його словами, було проведено комплексну оцінку зброї і техніки в бойових умовах. Фахівці оцінили ефективність нових систем і комплексів при екстремальних зовнішніх факторах, таких як температурний режим і запиленість.

Віце-прем'єр-міністр РФ наголосив, що держпрограма озброєнь стане відповіддю на дії НАТО і США. "Не можна закривати очі на нарощування силового потенціалу НАТО, на реалізацію США концепції "глобального удару", на наміри розмістити зброю в космосі, а також на розгортання стратегічних неядерних систем високоточної зброї. На все це в нас буде гідна відповідь, повірте", - сказав Рогозін.

Діючу до 2020 року державну програму озброєнь спочатку оцінювали на суму 36 трлн рублів. Однак потім суму зменшили до 23 трлн - на цьому під час затвердження наполіг фінансово-економічний блок уряду і колишній міністр фінансів Олексій Кудрін.

Нагадаємо, напередодні ізраїльський супутник зафіксував російські винищувачі Су-57 на авіабазі в Сирії.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram