ГоловнаСвіт

Президент Мексики скасував візит до США через те, що Трамп "утратив контроль"

Енріке Пенья Ньєто 50 хвилин телефоном обговорював плани будівництва стіни на кордоні США з Мексикою.

Президент Мексики скасував візит до США через те, що Трамп "утратив контроль"
Фото: www.globalmedia.mx

Президент Мексики Енріке Пенья Ньєто відклав намічений на лютий або березень візит до США, підготовка до якого тривала повним ходом. Це рішення було ухвалене після 50-хвилинної телефонної розмови, що відбулася 20 лютого  між мексиканським президентом і президентом США Дональдом Трампом, передає Німецька хвиля.

За даними Washington Post, Трамп "утратив над собою контроль", обговорюючи плани будівництва стіни на кордоні з Мексикою.

Енріке Пенья Ньєто намагався переконати президента США відмовитися від заяв про те, що мексиканська влада повинна оплатити це будівництво. Трамп, повідомляє видання, не пішов назустріч мексиканському колезі.

Раніше Енріке Пенья Ньєто вже відкладав свій візит до США.

Згідно з розрахунками прикордонно-митної служби, наданими на запит сенаторів, до вересня 2027 року можна побудувати нове загородження завдовжки 505 км і відновити 651 км наявної огорожі. Загалом будівництво нової стіни, за даними служби, обійдеться в 33 млрд доларів, 18 млрд з яких підуть на саме загородження, 1 млрд доларів - на будівництво доріг і 8,5 млрд доларів - на додатковий персонал.

Будівництво стіни на кордоні з Мексикою - одна з передвиборних обіцянок Дональда Трампа, обраного президентом США в листопаді 2016 року.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram