ГоловнаСвіт

Співробітник CNN знайшов секретні документи про ризик теракту під час Супербоулу

У міністерстві внутрішньої безпеки США заявили про навчання на випадок біологічного теракту.

Співробітник CNN знайшов секретні документи про ризик теракту під час Супербоулу
Фото: scsgroup-consult.com

Співробітник телеканалу CNN виявив у кишені крісла літака в США секретні документи, що стосуються забезпечення безпеки під час Супербоулу - фіналу чемпіонату США з американського футболу.

Телеканал CNN повідомляє, що відклав публікацію цього матеріалу, щоб не поставити під загрозу безпеку відвідувачів фіналу турніру, який відбувся 4 лютого в Міннеаполісі в штаті Міннесота.

Йдеться про документи програми BioWatch, яка в міністерстві внутрішньої безпеки США відповідає за захист від біологічних загроз. Цей підрозділ вивчав ризики біологічного теракту - зараження відвідувачів Супербоулу на сибірку - і визначало шляхи мінімізації загрози. У документах, зокрема, йшлося про те, що місцева влада в Міннеаполісі має лише "загальне уявлення про програму BioWatch і її місію".

Серед паперів CNN також виявив посадковий талон ученого, який займався питаннями біологічної безпеки під час Супербоулу.

Звіт було складено в грудні 2017 року. На паперах, які виявив кореспондент телеканалу, було також видно написи "Важливо для національної безпеки" і "Тільки для офіційного використання", а особам, які ознайомилися з документами, було наказано знищити їх і не показувати ці файли стороннім особам. У документах оцінювалися наслідки симульованої біологічної атаки.

Представник міністерства внутрішньої безпеки Тайлер Хултон заявив, що "навчання пройшли дуже успішно і не були проведені у відповідь на якусь конкретну, реальну загрозу біотерористичної атаки". За даними The Pioneer Press, на Супербоул у Міннеаполісі повинні були приїхати близько 100 тис. глядачів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram