ГоловнаСвіт

Фанат Counter-Strike витратив на один скін для зброї $ 61 тисячу

Настільки висока вартість "шкурки" пояснюється кількома причинами.

Фанат Counter-Strike витратив на один скін для зброї $ 61 тисячу
Фото: leogaming.net

Заможний фанат комп'ютерної гри Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) у понеділок, 29 січня, придбав на сайті OPSkins скін ("шкурку") для снайперської гвинтівки AWP за $ 61,052.63 (близько 1,7 млн грн), що стало однією з найдорожчих публічних транзакцій в історії шутера.

Про це пише ігровий портал Polygon

Відзначимо, що скіни в CS: GO дають змогу змінити зовнішній вигляд зброї та амуніції, не покращуючи їхні ігрові характеристики.

Настільки висока вартість скіна пояснюється декількома причинами. Зокрема, це скін під назвою Dragon Lore, який є одним з найбільш раритетних у грі. На цьому скіні є стікер з цифровим автографом гравця Тайлера "Skadoodle" Летхема з команди Cloud9, яка раніше виграла турнір з CS: GO ELeague Boston Major. При цьому стікери для скінів можна знайти в спеціальних сувенірних ящиках, які отримують глядачі Major-турнірів. Вони можуть включати цифрові автографи гравців, які брали участь у матчах, але в дуже обмеженій кількості, тому існує всього кілька подібних підписів Skadoodle.

Крім того, у скінів для CS: GO є ще один фактор рідкісності, що впливає на їхню вартість, - це "зношування", яке має кілька рівнів. Найпоширенішим є Battle-Scarred, який означає, що малюнок на ньому має дещо потертий вигляд. Однак куплений за рекордну суму екземпляр належить до рівня Factory New, що означає абсолютно "чисту" візуальне якість, що також є великою рідкістю.  

Спочатку рідкісний скін належав колекціонерові під ніком Drone. Він розповів, що сам придбав його за $ 35 тис., і що ціна в $ 61 тис. задовольнила обидві сторони.

Крім того, перемогу Cloud9 називають однією з найбільш значущих подій в історії професійної сцени CS: GO, тому найближчим часом усі скіни від цієї команди й цифрові автографи учасників можуть значно додати в ціні.

Нагадаємо, що в листопаді 2017 року відома платформа цифрової дистрибуції ігор Steam розширила список підтримуваних валют і додала до нього українську гривню.    

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram