ГоловнаСвіт

Ілон Маск вирішив продавати вогнемети як захист у разі зомбі-апокаліпсису

На сайті Boring Company вогнемети пропонуються по 500 доларів за штуку. Постачання планують почати навесні.

Ілон Маск вирішив продавати вогнемети як захист у разі зомбі-апокаліпсису
Фото: EPA/UPG

Американський мільярдер Ілон Маск, відомий насамперед як засновник компаній SpaceX і Tesla, оголосив, що ще одна його фірма - Boring Company - найближчим часом почне продавати в США вогнемети.

Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Оголошення про початок прийому попередніх замовлень на вогнемети Маск розмістив у себе у "Твітері", супроводивши пост посиланням на сайт компанії. Підприємець додав, що такий пристрій не лише пожвавить будь-яку вечірку, а й допоможе в разі зомбі-апокаліпсису.

"Коли почнеться зомбі-апокаліпсис - ви будете раді, що купили вогнемет. Ефективний проти натовпів живих мерців. Якщо виявиться, що це не так - ми повернемо гроші!" - додав Маск. 

У відповідь на побоювання підписників щодо законності придбання та зберігання вогнеметів мільярдер зазначив, що американське законодавство дозволяє володіти подібними пристроями за умови, що довжина полум'я не перевищує трьох метрів.

"Чутки про те, що я таємно розробляю план зомбі-апокаліпсису для підвищення попиту на вогнемети - цілковита неправда", - написав Маск у "Твітері", приписавши трохи нижче: "Для так званого "апокаліпсису" в будь-якому разі знадобляться мільйони зомбі. Де ж мені взяти такий великий завод?! "

На сайті Boring Company однойменні вогнемети пропонуються охочим по 500 доларів за штуку. В описі зазначається, що постачання планують почати навесні. На тій самій сторінці компанія продає і вогнегасники - їхня вартість становить 30 доларів за штуку.

Вогнемети продаються у США вільно й мають популярність. Формально вони вважаються не зброєю, а пристроєм для розваги або ж інструментом для прибирання снігу та знищення бур'янів. При цьому часто такі пристрої коштують дорожче, ніж вогнемет Маска.     

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram