ГоловнаСвіт

Німкеню, яка допомагала ІДІЛ, засудили до смертної кари в Іраку

Також жінка привезла з собою двох дочок, яких одружила з членами ІДІЛ.

Німкеню, яка допомагала ІДІЛ, засудили до смертної кари в Іраку
Боевики ИГИЛ
Фото: kurdpress.com

Суд в Багдаді в неділю, 21 січня, засудив до страти громадянку Німеччини марокканського походження, яка причетна до діяльності терористичного угруповання "Ісламська держава "(ІДІЛ), повідомляє "Немецкая волна".

Жінку, ім'я якої не розкривають, звинувачують в логістичній підтримці та допомозі ІДІЛ, пояснив суддя. Її повинні стратити через повішення. Вирок можна оскаржити.

Суд повідомив, що обвинувачена поїхала з Німеччини спочатку до Сирії, а потім в Ірак. Вона привезла з собою двох дочок, яких одружила з членами ІДІЛ.

За даними німецького уряду, станом на листопад 2017 близько 960 осіб виїхали з Німеччини до Сирії та Іраку, щоб взяти участь в боях на боці ІДІЛ. Близько 20 відсотків з них - жінки. Приблизно третина з тих, що виїхали, вже повернулися до Німеччини, ще близько 150 - загинули в бойових діях, вважають у Федеральному відомстві з охорони конституції.

Нагадаємо, у вересні 2017 суд в Іраку також засудив до повішення росіянина після того, як визнав його винним у збройній боротьбі на стороні ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram