ГоловнаСвіт

У Європарламенті закликали ввести санкції проти РФ через втручання хакерів у вибори

Названо чотири кроки, необхідні для посилення стійкості ЄС перед російською пропагандою.

У Європарламенті закликали ввести санкції проти РФ через втручання хакерів у вибори
Фото: belta.by

У Європейському парламенті закликають ввести санкції проти РФ через втручання російських хакерів. Про це йшлося під час дебатів в Європейському парламенті в Страсбурзі (Франція), присвячених впливу російської пропаганди на країни Євросоюзу, повідомляє УНІАН.

Голова Комітету Європейського парламенту із закордонних справ, німецький депутат Девід Макаллістер наголосив, що російська кампанія з дезінформації спрямована на підрив основ об'єктивної журналістики і призводить до поширення упередженої інформації.

Він зазначив, що необхідно посилити стійкість ЄС і назвав чотири кроки, які необхідно реалізувати.

"У першу чергу - неупереджено розслідувати російське втручання у виборчі кампанії. По-друге, ввести цілеспрямовані санкції в зв'язку з хакерством і публікацією сфальсифікованих конфіденційних даних", - заявив Макаллістер.

Також він закликав зробити оперативну робочу групу з стратегічної комунікацій (East StratCom Task Force) постійною структурою ЄС, забезпечивши її належним фінансуванням і посилити персонал.

Крім того, Макаллістер виступив за розробку ефективної стратегії з розвитку комунікацій та просування європейської політики і цінностей.

Нагадаємо, в грудні Євросоюз продовжив санкції проти Росії до серпня 2018 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram