ГоловнаСвіт

Пучдемона попередили, що він не може скласти присягу онлайн

Каталонські юристи вважають, що кандидат на посаду голови уряду Каталонії повинен особисто бути під час дебатів у парламенті.

Пучдемона попередили, що він не може скласти присягу онлайн
Карлес Пучдемон
Фото: Wikipedia

Юристи парламенту Каталонії заявили, що Карлес Пучдемон не зможе скласти присягу голови женералітету за допомогою відеозв'язку.

Про це повідомляє El Mundo

У 22-сторінковому висновку юристів також ідеться, що Пучдемон не зможе делегувати свій голос або призначити когось, хто виконає його роль під час дебатів про призначення голови регіону.

Юристи вважають, що кандидат на посаду голови уряду Каталонії повинен особисто бути під час дебатів у парламенті для "гарантії принципу безпосередності, щоб усі учасники могли бачити, чути і розуміти розвиток дискусії".

Також вони заявили, що кандидат на посаду голови регіону може делегувати своє право голосу тільки в разі проблем зі здоров'ям або необхідності догляду за дитиною. Перебування Пучдемона в Брюсселі не підпадає під перелік винятків.

Раніше сепаратистські партії Каталонії припустили можливість переобрання Пучдемона головою регіону за допомогою відеозв'язку.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Іспанії Маріано Рахой заявив, що Мадрид візьме управління Каталонією на себе, якщо Пучдемон намагатиметься керувати регіоном, перебуваючи в Бельгії

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram