ГоловнаСвіт

Китай відкидає звинувачення в незаконному продажу нафти КНДР

У Міноборони КНР заявили, що чітко дотримуються резолюцій Радбезу ООН щодо КНДР.

Китай відкидає звинувачення в незаконному продажу нафти КНДР
Фото: EPA/UPG

Китай спростував інформацію про продаж нафти Північній Кореї, оминаючи санкції ООН, яку нещодавно поширили південнокорейські ЗМІ.

Про це заявила прес-секретар МЗС КНР Хуа Чуньїн у зв'язку з повідомленнями ЗМІ, передає інформагентство China News Service.

"Китайський уряд чітко і суворо виконує резолюції Ради Безпеки (ООН - ред.), пов'язані з КНДР", - зазначила Хуа.

У МЗС закликали ЗМІ, що поширили інформацію про незаконну торгівлю між КНР і КНДР, надати чіткіші факти порушень. "Якщо є вагомі докази того, що з китайської сторони були порушені будь-які резолюції Ради Безпеки, Китай буде боротися з цим відповідно до правил і законодавства, і жоден такий випадок не залишиться безкарним", - підкреслила прес-секретар МЗС.

Крім того, в Міноборони КНР заявили, що чітко дотримуються резолюцій Радбезу ООН щодо КНДР, повідомляє агентство Рейтер.

Раніше одна з південнокорейських газет недавно звинуватила КНР у незаконному продажу нафти КНР, посилаючись на знімки американських супутників. На них, за версією видання, видно, як китайські кораблі зливають нафту у відкритому морі на північнокорейські танкери.

Нагадаємо, що 22 грудня РБ ООН одностайно схвалила запропоновані США нові санкції проти КНДР у відповідь на запуск балістичної ракети, проведений у листопаді. Санкції обмежать для КНДР імпорт нафти, повернуть усіх її працівників з-за кордону протягом року і можуть істотно обмежити судноплавство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram