ГоловнаСвіт

Новітній британський авіаносець почав протікати

Корабель обійшовся в 3,1 млрд фунтів.

Новітній британський авіаносець почав протікати

Новітній британський авіаносець "Королева Єлизавета" через два тижні після урочистого спуску на воду відправлено на ремонт. Корабель почав протікати.

Як повідомляє Бі-бі-сі, після двох тижнів плавання авіаносець, який мав стати флагманом британського флоту, почав набирати 200 л води щогодини. Перевірка показала, що причиною стало недопрацювання в обшивці корабля. Крім того, випробування виявили проблему з одним із гвинтів.

Представник військово-морського флоту Великобританії підтвердив, що корабель відправлено на ремонт. За його словами, несправності легко усунути і "Королева Єлизавета" повернеться в лави флоту на початку наступного року.

Як вказує видання, у військовому відомстві стурбовані тим, що корабель вартістю £3,1 млрд так швидко вийшов з ладу. При цьому невдоволення спровокувало саме те, що на авіаносці було виявлено відразу кілька несправностей.

Корабель, названий на честь королеви Єлизавети I, є частиною масштабної програми модернізації британського флоту. Відповідно до контракту з американською Lockheed Martin, на авіаносці повинні базуватися винищувачі F-35, персонал та екіпажі яких уже проходять підготовку в Сполучених Штатах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram