ГоловнаСвіт

Трамп заборонив використовувати антивірус Касперського в держустановах США

Запевнення компанії в тому, що вона не пов'язана з Кремлем, не допомогли.

Трамп заборонив використовувати антивірус Касперського в держустановах США
Фото: EPA/UPG

Оборонний бюджет США, який був підписаний президентом Дональдом Трампом 12 грудня, містить заборону на використання програм російської Лабораторії Касперського в американських державних установах.

Про це пише Reuters.

Заборона була запроваджена ще у вересні, але тепер її доведено до рангу закону.

Американські чиновники зобов'язані позбутися антивірусу Касперського протягом 90 днів.

"Питання Лабораторії Касперського добре задокументований і дуже нас турбує. Цей закон потрібно було прийняти вже давно", - заявила сенатор від Демократичної партії Дженн Шехін, яка була одним з ініціаторів введення заборони. Вона додала, що програми Лабораторії Касперського становлять величезний ризик національної безпеки США.

Російська компанія неодноразово заявляла, що вона не пов'язана з Кремлем і не допомагала російським спецслужбам кібершпигунством. У жовтні компанія навіть пообіцяла надати доступ до програмного коду своїх продуктів для незалежної перевірки, щоб так розвіяти побоювання. Але, на думку влади США, цього виявилося недостатньо.

Нагадаємо, що держорганам Британії також рекомендували відмовитися від антивірусу Касперського. Британський національний центр кібербезпеки (NCSC) заявив, що російське антивірусне ПЗ не повинно використовуватися в системах, що містять інформацію, яка може завдати шкоди національній безпеці, якщо доступ до неї отримає російська влада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram