ГоловнаСвіт

Земан порушив обіцянку не проводити передвиборну кампанію

Раніше в Чехії з'явилися бігборди із замаскованою передвиборною рекламою.

Земан порушив обіцянку не проводити передвиборну кампанію
Милош Земан
Фото: EPA/UPG

Президент Чехії Мілош Земан порушив обіцянку не проводити агітаційну кампанію перед виборами президента, які відбудуться на початку 2018 року.

Як повідомляє чеське видання Aktualne, бігборди з фотографіями і закликами на підтримку Земана знову з'явилися у вихідні на вулицях чеських міст.

Повідомляється, що замовником виступила асоціація "Друзі Мілоша Земана", яка визначила своєю метою популяризувати погляди Мілоша Земана в Чехії. Її очолюють близькі соратники Земана - голова президентської канцелярії Вратислав Мінар і глава некомерційної культурної організації "Секція джазу" Карел Урп.

Водночас, коли видання звернулося за коментарем до голови президентської канцелярії, він не відповідав на дзвінки та смс. Прес-секретар Мілоша Земана Іржі Овчачек повідомив, що "все буде включено у вартість, закон буде суворо дотримуватися".

Як зазначає видання, Земан обіцяв, що не буде проводити власної піар-кампанії, але замість нього це зробили інші люди. Підприємець Ярослав Трешняк оплатив друк і розповсюдження чотиристорінкових листівок на підтримку президента.

Крім того, кілька тижнів тому в Чехії з'явилися бігборди із замаскованою передвиборною рекламою, на яких популяризувалася нова книга Земана.

Нагадаємо, наприкінці листопада уряд Чехії пішов у відставку. Міністри продовжуватимуть виконання своїх обов'язків до призначення нового уряду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram