ГоловнаСвіт

Россільгоспнагляд підозрює PepsiCo в хакерській атаці (Оновлено)

За непідтвердженими даними, PepsiCo могла отримати перевагу перед конкурентами.

Россільгоспнагляд підозрює PepsiCo в хакерській атаці (Оновлено)
Фото: pepsico.ca

Россільгоспнагляд підозрює компанію PepsiCo в можливій організації хакерської атаки для отримання секретної інформації державних органів Росії.

Про це повідомляє ТАСС із посиланням на представницю відомства Юлію Мелано.

До такого висновку в Россільгоспнагляді прийшли за підсумками внутрішньої перевірки. Її почали після того, як PepsiCo отримала службові документи Россільгоспнагляду.

Приводом для перевірки стало те, що один з внутрішніх документів з грифом "для службового користування" на нараді в Россільгоспнагляді показав віце-президент PepsiCo з корпоративних відносин в Росії, Україні, СНД і Центральній Європі Сергій Глушков.

Результати перевірки показали, що ніхто із співробітників Россільгоспнагляду, які мають доступ до службових документів, не передавав їх у публічний простір. "У зв'язку із цим служба дійшла висновку про можливу хакерську атаку з боку американської компанії PepsiCo з метою отримання доступу до секретної інформації державних органів влади Росії", - заявила Мелано.

У зв'язку із цим у відомстві не виключають, що можуть звернутися до правоохоронних органів зі скаргою на комерційне шпигунство PepsiCo. Завдяки документу, як вважають у Россільгоспнагляді, PepsiCo могла отримати перевагу перед конкурентами.

У документі йшлося про плани наглядового відомства провести перевірки на молокопереробних підприємствах, які входять у PepsiCo. "Компанія, володіючи секретною інформацією, мала конкурентну перевагу перед російськими компаніями і була готова до проведення контрольних заходів. Цей факт можна розцінювати як комерційне шпигунство. Россільгоспнагляд вважає за необхідне проінформувати про цей факт правоохоронні органи, що буде зроблено найближчим часом", - заявила представниця відомства.

Оновлено: У PepsiCo "категорично відкидають" підозри Россільгоспнагляду в організації хакерської атаки для отримання секретних документів. Про це заявив віце-президент з корпоративних відносин підрозділу компанії в Східній Європі Сергій Глушков, передає "Интерфакс". Глушков раніше розповів, що компанія не отримувала від Россільгоспнагляду "жодних запитів з приводу їх службового листування і не надавала жодних документів під грифом "Для службового користування" керівництву" відомства.

За його словами, припущення наглядового органу в компанії вважають абсурдними і безпідставними. Він зазначив, що PepsiCo взаємодіє з органами влади та ЗМІ тільки законними способами.

Нагадаємо, в червні

 представники Россільгоспнагляду знищили 200 кг червоної ікри зі США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram