ГоловнаСвіт

Туреччина закрила небо для Іракського Курдистану

Туреччина закрила небо для Іракського Курдистану
Фото: segodnya.ua

Туреччина заявила про закриття свого повітряного простору для рейсів з та в аеропорти на території, підконтрольній уряду північного Іракського Курдистану.

Про це заявив віце-прем'єр Туреччини Бекір Боздаг, повідомляє АРА

"Відтепер жоден літак не зможе літати в аеропорти (які контролюються, - ред.) північним іракським регіональним урядом, і жоден літак, який вилетить з аеропорту в північному Іраку, не зможе скористатися повітряним простором Туреччини", - сказав він.

Нагадаємо, 25 вересня, всупереч забороні центрального уряду в Багдаді, відбувся референдум про незалежність Іракського Курдистану, на якому "за" проголосували близько 93% його учасників. Не тільки центральна влада Іраку, але Іран і Туреччина, які мають значні курдські меншини і побоюються наростання сепаратистських настроїв серед місцевих курдів, різко розкритикували референдум про незалежність Іракського Курдистану.

Тегеран зупинив авіарейси в і з курдського регіону і провів військові навчання поблизу курдського кордону. Однак Іран заперечує повідомлення про закриття прикордонних переходів із північним Іраком у відповідь на референдум за незалежність в автономному курдському регіоні.

Як повідомляли минулого тижня, Туреччина закриє північний кордон з Іраком.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram