ГоловнаСвіт

Порошенко показав в ООН паспорти російських військових

"Російські слова, що "іх там нєт" не мають нічого спільного з реальністю".

Президент України Петро Порошенко, виступаючи на засіданні Ради Безпеки ООН в Нью-Йорку, продемонстрував присутнім паспорти російських військових, які воюють на Донбасі.

"Російські слова "іх там нєт" не мають нічого спільного з реальністю. Існують численні докази того, що Росія організовує та спонсорує тероризм на Донбасі. Ось докази - це паспорти російських офіцерів і солдатів, деякі з яких перебувають в тюрмах (України - ред.) за незаконну окупацію української землі", - сказав Порошенко, продемонструвавши кілька паспортів.

Фото: president.gov.ua

Порошенко нагадав, що Україна була відповідальним партнером ООН протягом багатьох років. Українські "блакитні берети" брали участь у багатьох операціях по всьому світу. "У багатьох випадках ми були частиною забезпечення миру, від Балкан до Африки. Але сьогодні ми також потребуємо плеча миротворця", - заявив президент України.

Як повідомлялося, Президент Петро Порошенко на Раді безпеки ООН попросив ввести миротворців в Україну і чим швидше, тим краще.

Нагадаємо, що Порошенко вже не вперше вдається до такого методу. У 2015 році він показував російські паспорти та військові квитки російських солдатів, які воювали на території України, учасникам конференції з безпеки, яка проходить у Мюнхені (Німеччина).

Цього ж року під час виступу на Всесвітньому економічному форумі в Давосі Порошенко показав шматок корпусу автобуса, який постраждав в результаті обстрілу бойовиків під Волновахою Донецької області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram